25 de novembre Dia Internacional contra la violència de gènere


El 25 de novembre va ser declarat el Dia Internacional Contra la Violència cap a les dones en la primera Trobada Feminista per a Amèrica Llatina i el Carib, celebrat en Bogotá (Colòmbia) en 1981. En la Trobada les dones van denunciar sistemàticament la violència de gènere, des d’agressions domèstiques , maltractaments , tortura  i violència d’estat. I estaven en el record les germanes Mirabal assassinades un 25 de novembre de 1960 per la dictadura de Rafael Trujillo en la República Dominicana, on són tot un mite igual que en la resta d’Amèrica Llatina. La proposta feta per aquesta Trobada va ser reconeguda oficialment en 1999 per les Nacions Unides com el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les dones.

Amb aquest motiu, ahir dia 24 de novembre els alumnes de sisé assistiren a una xarrada col.loqui amb el títol “SOM IGUALS O DIFERENTS?”. Amb la presentació d’un video s’obrí un torn de paraula on els alumnes aportaren les seues opinions sobre la igualtat entre els homes i les dones i els maltractaments. La lluita contra la violència de gènere és una responsabilitat social i tasca de tots.

Els ciutadans hem de manifestar-nos contra qualsevol tipus d’agressió, mostrant rebuig i denunciant a qui l’exerceix i promoure un canvi social no sent còmplices del silenci.

Les coses no estan tan clares com semblen: Hi ha jocs, treballs, professions o estudis només per a xics i altres jocs, treballs, només per a xiques?. És cert que els xics som més valents, intel·ligents o nobles que les xiques?. Les xiques són més afectuoses, treballadores o llestes que els xics?. Dones i homes tenim les mateixes capacitats i iguals drets i obligacions.

Educació + tolerància zero =+ IGUALTAT.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: