Dia de la Constitució Espanyola


A  Espanya, el Dia de la Constitució és el sisè dia de l’últim mes de l’any (6 de desembre). És un dia festiu en el qual es commemora la celebració del Referèndum Constitucional de 1978 en el qual el poble espanyol va aprovar per àmplia majoria l’actual Constitució Espanyola, en vigor des de llavors.

La Constitució de 1978 dóna lloc a un sistema democràtic que es pot homologar amb les altres democràcies occidentals. Proclama elsdrets fonamentals, les llibertats públiques, la divisió de poders, la sobirania popular i un Estat social i democràtic de dret, que adopta com a forma de govern la Monarquia parlamentària. La Constitució de 1978 reconeix plenament les Comunitats Autónomes.

És festiu en tota Espanya i se celebren diveros actes culturals en homenatge a la Constitució de 1978.

Demà divendres, a les 11,10 els alumnes de primària faran un acte al pati de l’escola per tal de recordar aquesta data i la seua importància. Entre altres es llegiran alguns dels articles de la constitució i els alumnes del tercer cicle explicaran el significat dels símbols d’Espanya: L’Escut , la Bandera i l’Himne. S’acabarà l’acte amb la interpretació amb flauta de les notes de l’Himne Espanyol.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: