Hem celebrat el dia de la Pau


Hem celebrat el dia de la Pau, a més d’escoltar les cançons d’Infaltil i del cor Trullàs amb temàtica sobre l’amistat i la Pau el director del col.legi ha iniciat l’acte amb unes paraules explicant el significat d’aquesta celebració i ens ha narrat una adaptació d’un conte que tot seguit podeu llegir.

Demà, 30 de gener, és el dia Mundial de la Pau. Esta data ha estat elegida en tot el mon perquè el dia 30 de gener de 1948 va morir un hom molt bo, un home que va dedicar tota la seua vida a que les persones solucionaren els seus assumptes i els seus problemes sense insultar-se, sense fer rinyes, sense fer guerres. Ixe home era Mahatma Gandhi , va viure a la Índia .

CONTE DE LA PAU.

Això era una vegada un rei que volia donar un gran premi a aquell artista que dibuixara la pau. Molts artistes pintarem quadres, però al final sols hi havia dos que li agradaven i havia d’elegir-ne un.

El primer quadre era un llac molt tranquil envoltat de muntanyes i pins verds i preciosos i amb una aigua tan clara que semblava un espill, era un paisatge de muntanya bonic de veritat. Tots els qui el miraven deien que això representava la pau perfecta.

El segon quadre era una pintura també de muntanyes, però estaven molt pelades i amb moltes pedres soltes , pocs arbres, hi havia barrancs molt estrets on l’aigua portava molta força que feia molta espuma.  Al costat d’un arbust hi havia un niu i un ocellet que ajudava a menjar a uns altres més menuts que a penes es sostenien en terra.

Quin quadre creieu que elegiria el rei? tots li dèiem que elegira el primer , que era un paisatge molt ,però que molt bonic, però mira per on el rei no ens va fer cas i va elegir el segon i de seguit va explicar les raons pel que havia elegit el segon i va dir :

Pau no significa estar en un lloc preciós, sense sorolls, sense problemes, sense treballar dur o sense dolor.

Pau significa estar enmig de totes estes coses, però com fan els ocellets del quadre volent als que ens envolten, ajudant-los, transmetent amistat, això significa la PAU. Eixe és el vertader sentit de la pau, ajudar a totes les persones, oferir la nostra amistat , això es el que hem de fer cada dia de la nostra vida i així entre tots farem un Món millor i més feliç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: