La festa de “Halloween”


Halloween té el seu origen en una festivitat cèltica coneguda com Samhain, que deriva d’irlandès antic i significa fi de l’estiu. Els antics britànics tenien una festivitat similar coneguda com Calen Gaeaf. En el Samhain se celebrava el final de la temporada de collites en la cultura cèltica i era considerada com l’Any Nou Cèltic, que començava amb l’estació fosca.

En 1840 aquesta festivitat arriba a Estats Units, on queda fortament arrelada. Els immigrants irlandesos van transmetre versions de la tradició de tallar els “Jack-o’-lantern” (carabassa buida amb una espelma dins) inspirada en la llegenda de “Jack l’Àvar” .
No obstant això, la festa no va començar a celebrar-se massivament fins a 1921. Aquest any es va celebrar la primera desfilada de Halloween a Minnesota i després li van seguir altres estats. La festa va adquirir una progressiva popularitat en les següents dècades.

La internacionalització del Halloween es va produir a la fi dels anys 70 i principis dels 80 gràcies al cinema i a les sèries de televisió.

Dolç o truc, dolç o travesura, o truc o tracte (trick-or-treating en anglès), és una activitat del dia de Halloween) en el qual els nens recorren les cases del seu veïnat disfressats, demanant dolços amb la frase «dolç o truc», «dolç o travesura» o «truc o tracte». El truc és una amenaça de broma als amos de la casa en el cas que no es proporcionen llaminadures.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: