IV Congrés de Programari Lliure


Els passats dies 11 i 12 de novembre es celebrà a la Ciutat Politècnica de la Innovació de València (Universitat Politècnica) el IV Congrés de Programari Lliure de la Comunitat Valenciana on entre altres es feren tallers sobre el programari Lliurex en la seua versió 10.09 de la Conselleria d’Educació i que és el que està en totes les dotacions de material informàtic enviat per la Conselleria a les escoles. També es va fer referència al nou portal educatiu per a mestres, pares i alumnes: mestre a casa (http://mestreacasa.gva.es).

A més de tallers, també es desenvoluparen sessions de treball, xerrades i conferències a càrrec de destacades personalitats que porten temps treballant en el tema del programari lliure.

Referència a part cal a les ponències dels mestres que explicaren  les seues experiències a les aules amb el programari lliure i les TIC’s ( Tecnologies de la Informació i la Comunicació) amb els seus alumnes.

Es presentà un projecte innovador que conjuntament la Conselleria d’Educació i el grup d’investigació LabHuman-IЭBH de la Universitat Politècnica estan portant a terme i que anirà com un programa més de Lliurex, on els alumnes podran veure en tres dimensións, d’ahí el seu nom ( Realitat3), continguts educatius en format 3D.

El mestre Coordinador-TIC del Ceip Trullàs va assistir al Congrés i serà qui en els propers dies farà una demostració i presentació de programes educatius a  alumnes i mestres on entre altres i si tot va bé podran veure una mostra del programa  de Realitat3 i observar com amb un ordinador, una càmera web i una cartonina poden veure a un jugador del València xutant el baló o el Palau de Congressos de València, tot en tres dimensions.

En el següent enllaç teniu una explicació feta pel mateix ratolí Lliurex del que és aquest programa de realitat augmentada,  Realitat 3.

Un altre exemple de com estudiaran els nostres alumnes el sistema solar és aquest altre video:

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: